ma direktore Janīna Rudzīte un Jelgavas valstspilsētas pašvaldības Domes priekšsēdētāja vietniece sociālo lietu, veselības aizsardzības, kultūras, izglītības un sporta jautājumu programmā Rita Vectirāne. Konferences ietvaros Jelgavas tehnikuma projektu vadītāja Sanda Vanaga iepazīstināja dalībniekus ar lasīšanas nozīmīgumu, tendencēm un projektā paveikto, bet pedagogi – par izstrādātajiem metodiskajiem materiāliem un savu ieguvumu projektā. Pieredzē par lasītprasmes veicināšanu dalījās Jelgavas Pilsētas bibliotēkas novadpētniecības speciāliste Andra Poota un Zaļenieku pagasta bibliotēkas vadītāja Dace Vācere. Savu viedokli par lasīšanas nozīmīgumu konferencē pauda ne tikai pedagogi un bibliotēku pārstāvji, bet arī Jelgavas tehnikuma jaunieši.
Konferences dalībnieki secināja, ka vislielākā ietekme uz jauniešu lasītprasmes sasniegumiem ir vecāku un bērnu kopīgai grāmatu lasīšanai pēc iespējas agrākā vecumā, kas ir vistiešākā lasīšanu veicinošā aktivitāte. Jaunietim pieaugot, gan mācību priekšmetu stundās, gan bibliotēkās nepieciešams izmantot arvien radošāku pieeju, lai piesaistītu viņu grāmatu lasīšanai, tāpēc dalība šādos projektos ir vērtīgs ieguvums, lai paplašinātu savas zināšanas un smeltos arvien jaunas idejas.
Informācija par projektu Nr.2019-1-PL01-KA201-065421 “Efektīvas lasīšanas stratēģijas jauniešu izglītībā” un izstrādātie metodiskie materiāli pieejami projekta mājaslapā: https://erasmus.poregizycko.pl/index.php/lv/.