Iegūstamā kvalifikācija
|
Viesmīlis
|
Programmas veids
|
Profesionālās vidējās izglītības programma
|
Programmu kopa
|
Restorānu pakalpojumi
|
Kvalifikācijas līmenis
|
4. LKI līmenim
|
Iepriekšējā izglītība
|
Pamatizglītība
|
Īstenošanas ilgums
|
Četri gadi
|
Ieguves forma
|
Klātiene
|
Izglītības iestādes un izglītības programmas akreditācijas lapa
|
|
Profesionālās izglītības programmas licence
|
P-4813
|
Profesionālie mācību priekšmeti
|
- Sabiedrības un cilvēka drošība
- Ēdināšanas uzņēmuma darbības pamatprincipi
- Paškontroles sistēma ēdināšanas uzņēmumā
- Lietišķās saskarsmes pamatprincipi
- Telpu un darba vietas sagatavošana
- Sagatavošanās viesu apkalpošanai
- Profesionālā saziņa svešvalodās
- Viesu pasūtījumu pieņemšana
- Viesu pasūtījumu izpilde
- Norēķini ar viesi
- Uzskaites un atskaites dokumentācija
- Tehnoloģiskās dokumentācijas izstrāde
- Dzērienu un kokteiļu gatavošana
- Viesmīļa prakse
|
Profesionālās izglītības programmas mērķis:
|
Izglītības procesā sagatavot viesmīli, kurš apkalpo viesus, ievērojot to vēlmes un apkalpošanas procesus un, nodrošinot uzņēmuma mērķu sasniegšanu, lieto profesionālās prasmes viesu sagaidīšanā, komunikācijā, galda klāšanā, ēdienu un dzērienu piedāvāšanā, pārdošanā, pasniegšanā un norēķinu veikšanā.
|
Profesijas standarts
|
https://registri.visc.gov.lv/profizglitiba/dokumenti/standarti/ps0041.pdf
|
|